Sjældne katteracer

Der findes et væld af katteracer at vælge imellem, og det kan til tider være svært at vælge. Hvis du overvejer at anskaffe dig en mere sjælden katterace, så kan du læse mere om nogle af dem her:

Korat

Korat-katten stammer fra Thailand, og den bliver betragtet som en lykkekat, fordi den øjne har farve som nyspiret ris, og dens pels har et sølvskær, der både minder om penge og regnskyer. Korat-katten er i modsætning til mange andre racekatte avlet ren via naturen, og den har levet frit i naturen i hundredvis af år. Koraten er yndefuld i sine bevægelser, og den er social og nem at omgås for mennesker. I 1992 kom den første Korat-kat til Danmark via Norge.

Snowshoe

Snowshoe-katten så dagens lys i USA i 1960’erne, og den er en krydsning af en bicolor American Shorthair og en siameser. Katten er i sit ydre kendetegnet ved at være en mellemstor og robust kat med hvide markeringer på poter, bryst og ansigt. Snowshoe-katten er meget intelligent, socialt anlagt og legesyg. Den skal have mere opmærksomhed end andre katteracer og egner sig ikke til at blive ladt alene hjemme længere tid ad gangen. Den knytter sig som regel også til én person i familien.

Bombay

Bombay-katten er avlet siden 1950’erne med opdrætternes ønske om at fremavle en kat, der har samme ydre som en burmeser-kat, men som har en sort, blank pels. Forbilledet er den indiske sorte panter, som Bombay-katten faktisk minder om med sin vuggende gang, korte sorte pels og kobberfarvede øjne. Bombay-katten har et dejligt temperament, og den er hengiven, aktiv og nysgerrig.

Japansk Bobtail

Racen Japansk Bobtail har levet i Japan i mere end 1.000 år, men det var først i 1960’erne, at resten af verden fik kendskab til denne særlige katterace. Den er karakteriseret ved at være en korthårskat, som har en hale, der kan være op til 13 cm lang, men som krøller og dermed virker kortere. Deraf også navnet Bobtail. Katten fås i mange forskellige farver, og den er mellemstor af bygning. Japansk Bobtail har et sundt helbred, en robust psyke og er social og kærlig anlagt. Den kan også godt lide at lære forskellige tricks som fx apportering.

Orientalsk langhår

Er du vild med langhårede katte, så er en Orientalsk langhår muligvis noget for dig. Det er en kat med et smukt udseende, og den har lange ører, tynde ben og et aflangt ansigt. Den er meget intelligent og hengiven og stiller krav om, at dens ejer kan matche dens hengivenhed og give den masser af opmærksomhed. En Orientalsk langhår må helst ikke tage for meget på i vægt, for det kan dens tynde ben ikke holde til. Hvis den spiser for meget, får den en kuglemave, og det er ikke godt for den. Orientalsk langhår er egentlig en variant af siameser-katten, som var meget populær i 1920’ernes og 30’ernes Storbritannien. Dengang besluttede avlere af siameserkatte, at alle katte, som var ensfarvede, skulle udelukkes fra racen. Dem, som blev udelukket kaldes i dag for orientaler, og de fås både med kort og langt hår.